De Petirrojo wijnen worden gebotteld en geproduceerd door The Bisquertt familie uit de Colchagua Valley. Vina Bisquertt werd in 1978 opgericht door Osvaldo Bisquertt Reveco, die zijn eerste wijnstokken aangeplant heeft in de Rinconada wijngaard, grenzend aan een aantal van de bekendste wijngaarden in Chili in 1974. Vandaag de dag wordt Bisquertt beheerd door Osvaldo’s zonen en een team van deskundige oenologen onder leiding van Joana Pereira, die is gewijd aan de productie van verse, goed uitgebalanceerde en elegante wijnen die representatief zijn voor de Colchagua stijl. Petirrojo is vernoemd naar de kleine inheemse vogel die vaak wordt gezien in de wijngaarden.

De druiven zijn afkomstig uit de Bisquertt wijngaarden van Las Garzas, Chomedahue, Lihueimo, Rinconada, Casas Viejas, El Rulo, en Trinidad. Elke wijngaard heeft zijn eigen kenmerkende micro-klimaat wat bijdraagt aan de subtiele nuances en complexiteit. De Colchagua Valley wordt sterk beïnvloed door de nabijheid van de Stille Oceaan, wat resulteert in koele nachten en droge zonnige dagen, de optimale groeiomstandigheden voor druiven!

Proefnotitie:

De Sauvignon Blanc heeft toetsen van limoen, grapefruit, witte perziken en exotisch fruit. Met een heerlijke lange en verfrissende afdronk.                 €8,00 per fles.

De Cabernet Sauvignon is een volle rode wijn met hints van rood fruit, chocolade en zwarte peper. In de afdronk tonen van rijp fruit vijgen en pruimen.   €8,00 per fles.